Video: Se hva de gule skapene inneholder av redningsutstyr

Du finner de gule redningsskapene på kaiene i sentrum og på Fuglenes. I tillegg skal det settes opp redningsskap inne på venterommene på ti av distriktskaiene i Hammerfest/Kvalsund.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
[email protected]


– Man må knuse glasset til nøkkelen, og låse opp skapet. Straks man åpner døra går det en alarm fra skapet, som skal tilkalle oppmerksomhet og hjelp fra flere dersom noen faller i havet. Det går også en alarm hos 110-sentralen, og brannvesenet rykker umiddelbart ut, forteller havnekaptein John Helge Løkke til avisa Hammerfestingen.

Det er ikke lite redningsutstyr skapene rommer.

– Her finner du redningsdrakt, som du kan ta på deg utenpå klærne for å kunne hoppe ut i sjøen etter den som har falt i havet. Du finner hjertestarter dersom noen har falt om. Ullpledd, sykebåre, burngel, brannslukningsapparat og til og med skyllemiddel for øyne, forteller gjengen fra Hammerfest Havn KF.

Se videoen hvor administrasjonskonsulent Kristin Peacock, havnekaptein Jon Helge Løkke, trafikkinspektør Ola Johannesen, havnedirektør Per Åge Hansen og vedlikeholdsansvarlig Rune Holmgren demonstrerer hva skapene inneholder.

OBS! Det er kun skapene på kaia i Hammerfest sentrum og på Fuglenes som er direkte tilkoblet 110-sentralen. Når døra på skapet er åpnet går alarmen og brannvesenet rykker ut. Dette gjelder ikke distriktskaiene. Her må nødetatene også varsles dersom uhellet er ute

Video: Se hva som skjer når døra åpnes

Annonse: