– Skuffet, men er ikke overrasket

Direktør Kjell Giæver hos Petro Arctic sier på egne nettsider at han ikke er overrasket etter at Equinor sammen med Vår Energi og Petoro har gjort en endelig beslutning om å si nei til ilandføring av oljen i Finnmark.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
[email protected]


Selskapene begrunner dette med at de ulike løsningene de har vurdert ikke er lønnsomme. Selve Johan Castberg mener man at de har klart å utvikle til å bli et lønnsomt prosjekt, men ikke som inkluderer en terminal på Veidnes i Nordkapp kommune.

– I Petro Arctic er vi ikke overrasket, sier direktør Kjell Giæver til eget nettsted. Her  viser han til at regjeringen allerede for ett år siden orienterte Stortinget om at Equinor anbefalte et nei til terminal på Veidnes.

– Nå når beslutningen er endelig, er vi mange i nord som hadde håpet og jobbet hardt for et annet svar enn det Equinor har gitt oss i dag, sier Kjell Giæver, og uttrykker skuffelsen slik:

– Oljeterminalen i Honningsvåg skulle være det neste viktige kapitel i historien om ringvirkninger av olje- og gassaktiviteter i Nord Norge.