Se «Hvaldimir» gjøre triks foran hurtigruteturistene

Den tamme hvithvalen, som har kommet til Hammerfest er i kjempeform, og nå gjør han triks foran turistene.


BJØRN EGIL JAKOBSEN og LINN MARIT HERMANSEN
[email protected]


Hvalforskeren Eve Jourdain og kjæresten Richard Karoliussen fra organisasjonen Norwegian Orca Survey, som egentlig forsker på spekkhuggere, er i Hammerfest for å passe på den tamme belugahvalen som har fått navnet «Hvaldimir».

– Hvaler har alltid vært en lidenskap for meg, og da spesielt spekkhuggere. Jeg så filmen «Free Willy» da jeg var liten, og da var det gjort. Det var hvaler jeg ville jobbe med, fortalte Eve Journain i en lengre reportasje i avisa Hammerfestingen nylig.

Turistene strømmet ut på kaia da de oppdaget hva som foregikk. Foto: Magnus Mjelde Müller

Les også: Eve følger drømmen fra «Free Willy» (krever innlogging)

Opprinnelig var målet hennes å bli hvaltrener og jobbe i et akvarie. Nå er hun i Hammerfest, mater, passer på, og trener faktisk med den tamme hvithvalen som kan gjøre mange ulike triks. For «Hvaldimir» har hun fått et godt forhold til etter at hun kom til Hammerfest.

– Jeg er temmelig sikker på at han vet hvem jeg er nå. Til å begynne med observerte jeg han bare, men etter hvert begynte jeg å knytte bånd med han, sa hun.

Tirsdag fikk hurtigrutepassasjeren som kom til Hammerfest med «Polarlys» ta en titt på hvalen som allerede har blitt verdenskjen, og som hoppet og spratt ute i havnebassenget.

Turistene fikk med seg en unik opplevelse fra Hammerfest. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Og «Hvaldimir», Eve og Richard leverte, mens turistene fotograferte ivrig. Foto: Bjørn Egil Jakobsen