Inngår avtale om Wisting-utbygging

Equinor og OMV har inngått et utvidet samarbeid og signert to intensjonsavtaler om utbygging av Wisting-funnet i Barentshavet og konseptutvikling for Hades/Iris-funnet i Norskehavet.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
[email protected]

Det fremgår av en melding onsdag, skriver petro.no.

Begge intensjonsavtalene (MoU) ble undertegnet denne uken av Arne Sigve Nylund, Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon på norsk sokkel, og Johann Pleininger, konserndirektør for oppstrøm i OMV.

− Vi er opptatt av å skape verdier og opprettholde aktivitet på norsk sokkel i mange tiår framover i tett samarbeid med andre aktører. Vi er glade for at vi gjennom dette samarbeidet overtar et godt forberedt prosjekt og kan utvikle det, sier Arne Sigve Nylund i pressemeldingen.

Som utbyggingsoperatør vil Equinor lede prosjektutvikling. I en integrert prosjektorganisasjon vil personell fra OMV ha ledende posisjoner innen undergrunn, boring og aktiviteter i forbindelse med forberedelser til driftsfasen, skriver Petro.

− Et slikt samarbeid er et konkurransefortrinn for norsk sokkel. Vår erfaring med å bygge ut store offshoreprosjekter og vår mangeårige tilstedeværelse i Barentshavet i kombinasjon med OMVs erfaring som en global operatør, viser at vi spiller på hverandres styrker, sier Nylund.

Formell overføring av operatørskap for Wisting er planlagt i tredje kvartal inneværende år og krever godkjenning av norske myndigheter.