Greenpeace: – Framtidens jobber er ikke i oljenæringen

– Det Greenpeace og Natur og Ungdom vil vise er at framtidens jobber er ikke i oljenæringen, sier leder Frode Pleym hos Greenpeace Norge, som aksjonerer mot oljeplattformen «West Hercules».


BJØRN EGIL JAKOBSEN
[email protected]


Mandag morgen slo miljøvernerne til med lettbåter og kajakker og satte om bord på plattformen klatrere, som i løpet av formiddagen klatret opp på plattformen og hengte opp en banner for å vise sin tilstedeværelse.

– Vi skal sette søkelyset på at denne riggen, og lignende ny oljeleting, må få sin slutt om vi skal stoppe klimaendringene. Vi må gjøre det grønne skiftet fra olje og gass til fornybar, og den jobben må den norske regjeringen og norske selskaper begynne på. Ellers sakter vi akterut, sier leder Frode Pleym, og varsler at Greenpeace ønsker å stanse plattformen.

Politiet tar en prat med en av Greenpeace sine sikkerhetsansvarlige som er på plass i Leirvika. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Sånn som det ser ut nå kan ikke riggen forlate Rypefjord, varslet Greenpeace-leder Frode Pleym mandag.

Les også: – Hensikten er å stanse plattformen i å dra fra Rypefjord (krever innlogging)

Kort tid etter at aktivistene slo til mot plattformen mandag varslet politiet at også de var på stedet, og vil påse at demonstrantene holder seg innenfor rammene for norsk lov og ikke er til hinder for lovlig virksomhet.

– Vi er også opptatt av sikkerheten og at ingen setter seg eller andre i fare for skader, sier seksjonsleder Asgeir Aule ved Hammerfest politistasjon til lokalavisa Hammerfestingen.

Les også: Politiet: – Vi er på stedet, følger med, men avventer (krever innlogging)

Avisa Hammerfestingen tok også en prat med politiets innsatsleder Anders Bjørke-Olssen, som var i Saragammen sammen med to andre betjenter mandag formiddag.

– Vi har tett dialog med de på plattformen om hva vi skal gjøre videre. Politiets rolle i første omgang er å se at sikkerheten blir ivaretatt, sa innsatsleder Anders Bjørke-Olssen mandag.

Mandag kveld pakket aksjonistene sammen.

Les også og se video: Været sørget for at Greenpeace avsluttet aksjon mot plattform (krever innlogging)