En av juniorene fanget første dag den største torsken

Flystreiken førte til at noen av deltakere ikke kom seg til årets fiskekonkurranse som pågår i helga i Hasvik på Sørøya, men de som deltar får mye og stor fisk, rapporteres det. Junior Tiril Kvil fanget første dag den største torsken.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
[email protected]

– Vi har 30 deltakere og vi har hatt brukbart vær i dag, forteller mangeårig havfiskegeneral og stortingsrepresentant Geir A. Iversen, etter at konkurransens første dag er over.

I år er det imidlertid ikke han som er sjef for festivalen, men sønnen Kenneth Fagerheim, som har tatt på seg å lede Sørøyfestivalen.

Ung jente på førsteplass

– Det har vært noen sjøsyke og noen snøbyger, men vi har tøffe deltakere så dette går bra, ler Geir Iversen. Etter første dag er det en av juniorene til den lokale havfiskeklubben som leder. Unge Tiril Kvil sørget å få om bord en torsk på 23,68 kilo, og leder dermed etter første dag også over de voksne fiskerne.

– Hun ligger også på førsteplass med mest fisk i klassen for juniorer, forteller Geir Iversen til lokalavisa Hammerfestingen.

Da fisken ble veid svarte den unge jenta at man må være sterk for å få om bord i båten en sånn stor fisk, og at dette er den største hun har fisket selv. Det er også første gang hun deltar i fiskekonkurransen.

En av Sørøyfestivalens yngste deltakere, Tiril Kvil, leder etter første dag Sørøyfestivalen med denne torsken som veier 23,68 kilo. Foto: Privat

– Tangerte med minst fem kilo

Da hun fikk spørsmål om hun tror at hun kommer til å vinne konkurransen, svarte hun beskjeden nei – mens hun ga tegn med armene om at det vet hun ikke. Og det var en stolt pappa som sto ved siden av og som kunne fortelle at Tiril tangerte rekorden med minst fem kilo.

– Jeg tror hun har 18 kilo fra før av. Hun gjorde en god jobb, sa den unge fiskerens pappa da stortorsken var veid.

Fiskere fra Hammerfest som er på laget til Vår Energi ligger også godt an etter første dag. Torry Eriksen (19,20 kilo) og Per Jonny Johansen (19,08 kilo) innehar så langt 3. og 4. plass. De to er om bord på fiskebåten «Nordfolk».

Hvordan det gikk etter at også dag to lørdag var unnagjort og fisken veid. Leser du her:

Lørdag ble det satt ny festivalrekord på Sørøya

Fiskerne fra Hammerfest deltar på laget Vår Energi, og to av dem ligger etter første dag på 3. og 4. plass. Foto: Privat

Resultatliste 1. dag under Sørøyfestivalen som pågår i Hasvik.

Lagmessig ligger deltakerne fra Hammerfest og Vår Energi1 på 2. plass så langt i konkurransen.